Vodafone vs. Tesco mobile

5. srpna 2011
V úterý Vodafone představil nové tarify pro rodiny. Dnes je zkusíme porovnat s nedávno představenými tarify slovenského virtuálního operátora Tesco mobile.

Za Společný tarif Vodafone zaplatí 4 členná rodina minimálně 600 Kč + 275 Kč za 50 min volání. Za 150 Kč na číslo si mohou neomezeně volat a psát SMS, ale pouze ti 4 mezi sebou! Za stejné peníze u Tesco mobile dostanou 2.400 min volání, ale na všechna čísla v síti Tesco mobile !!! A zatímco u Vodafone je to paušál, který propadá, u Tesco mobile platíš jen za využitou službu. Málo telefonující tak nemusí utratit ani těch 600 Kč a když nevoláš, neplatíš nic.

Porovnání 50 min volání za 275 Kč, tj. 5.50 Kč za minutu dopadá ještě hůře. U Tesco mobile zákazníci volají za 2,50 Kč a to nejen do ostatních mobilních sítí a na pevné linky, ale i na pevné linky do 26 zemí EU !!! Zemí, do kterých si Vodafone až na výjimku Slovenska za minutu hovoru účtuje 11,40 Kč!

Sečteno a podtrženo
Neomezené volání a SMS na čtyři čísla v rodině vs. 2.400 min na všechna čísla v síti Tesco mobile. Tady se dá ještě váhat. Ale ozvaly se i hlasy o údajném omezení "neomezeného" na 1.000 min/měsíc. A to by Vodafone propadl.

Ve volání nad rámec paušálu Vodafone propadá na celé čáře, Vodafone je o dost dražší i při největším nabízeném balíčku minut. O volání do zahraničí ani nemluvě. Ano, to je realita českého oligopolního trhu a výsledek "nepřetržitého snižování cen".
Štítky: ,