Data od Vodafone stále předražená

24. února 2012
Včera a dnes se na odborných webech objevily informace o nových datových tarifech Vodafone. Ve skutečnosti ale jedinou viditelnou změnou jsou názvy tarifů :-) Prostě a jednoduše, na trhu bez konkurence Vodafone nic nenutí k vylepšení nabídky. Nebo je to jinak?


Aleš Pospíšil - Nové datové tarify Vodafone: zmatek pro dobro věci
Tereza Meravá - Vodafone má nové datové tarify a nezlevňuje

V civilizovaných zemích je rozlišování dat na data do telefonu, tabletu nebo notebooku minulostí. Data jsou prostě data a buď je chceš na stávající SIMku, na novou SIMku nebo na dvě SIMky v rámci jednoho paušálu. Především posledně jmenovaná služba je stále žádanější řešení.

V civilizovaných zemích 12 různých datových tarifů netřeba. Stačí třeba čtyři. A objemy nabízených dat už neměří na MB, ale GB. Féfová cena za 1 GB dat v paušálu je 100 Kč. V tomto srovnání český Vodafone zcela propadá, protože za 100 Kč ti dá pouhopouhých 100 MB dat, tj. 10x méně.

V českého Vodafone za 525 Kč dostaneš 3 GB dat. U francouzského Free Mobile za 500 Kč dostaneš sice jen 2 GB dat, ale zato je v ceně i neomezené volání do všech sítí a neomezené SMS.


Má pravdu hlas z Vodafone, který tvrdí, že nabídka Vodafone by byla odvážnější, kdyby tomu nebránila kartelová dohoda s T-Mobile a O2?
Štítky:
  1. Anonymní

    Ja myslim ze je zcela jasne, ze v tom bude kartelova dohoda. Jinak neni mozne aby u nas meli operatori tak podobne ceny, kdyz v okolnich zemich jsou ceny u pausalu uplne jinde. Kdyby dali ferovou nabidku, tak zacne ten mobil normalne pouzivat a platit si pausal mnohem vic lidi. Ale asi chteji proad ucit ceskeho zakaznika setrit aby si i s pausalem musel rozmysletet jestli jeste zavolat/pripojit na internet nebo radeji neutracet.