O2 snižuje FUP - žádej vrácení peněz

15. února 2012
Podle článku na serveru mobilmania.cz - O2 snižuje FUP mobilního internetu z 500 na 100 MB - od dnešního dne O2 podstatným způsobem snižuje FUP předplacené sady mobilního internetu. Takový krok se uživatelům nebude líbit. Vypadá to ale, jako by si právníci O2 nepřečetli zákon o ochraně spotřebitele.



Žádej vrácení peněz!
Jednostranná úprava podmínek předplacené služby zakládá spotřebiteli právo na vrácení peněz. Zcela bez diskuze je vrácení plné výše kreditu na tvojí kartě. Pokud máš kredit např. 900 Kč, měl by jsi dostat 30 dní x 30 Kč x 500 MB dat. Tak jak to bylo v okamžiku dobití kreditu. O2 nemůže změnit podmínky na 30 dní x 30 Kč x 100 MB. Mohou však vrácení kreditu odmítnout. V takovém případě je třeba se obrátit na Český telekomunikační úřad a případně i na soud. Nemůžeš prohrát.

Složitější je to s cenou pořízení sady. Jestliže máš novou a ještě nerozbalenou sadu, máš nárok na vrácení celé částky na pořízení sady. V případě již rozbalené a používané sady máš právo na vrácení ceny za stick a poměrné části nevyčerpaného kreditu. V případě dlouhodobějšího používání sticku bude O2 argumentovat amortizací a pravděpodobnost, že O2 nebude chtít peníze vracet, je vyšší. Situaci by ve tvůj prospěch měl rozhodnout ČTÚ, nejhůř pak soud.

Nenech si to líbit, žádej vrácení peněz a pořiď si službu od jiného operátora. Jen tak dáš O2 dostatečně důrazně najevo, že k zákazníkům se tímto způsobem chovat nemůže!


Nelíbí se ti jednání operátorů? Tak jim to řekni a odpověz na naši otázku na Facebooku.
Štítky: ,