To podstatné z tiskovky ČTÚ

19. března 2012
Zpráva ČTK, kterou velmi rychle převzaly velké zpravodajské servery, se soustředí na celkovou vyvolávací cenu nabízených frekvencí. Z hlediska předraženého volání ale považujeme za nejdůležitější zprávu, že ČTÚ se rozhodl vyčlenit blok 2x15 MHz v pásmu 1800 MHz výhradně pro nového operátora.

Další podrobnosti a komentáře po zveřejnění podmínek aukce. K tomu má dojít zítra na webu ČTÚ.
  1. Anonymní

    mnoo, moc bych nejasal, jelikoz tady:

    http://www.novinky.cz/internet-a-pc/mobil/262312-vstup-ctvrteho-operatora-se-blizi-ctu-odhalil-podminky-aukce-volnych-kmitoctu.html?ref=zpravy-dne

    pisou:
    "Nový hráč bude moci využít takzvaný národní roaming, kdy jej současní operátoři, pokud rovněž získají nové frekvence, budou muset na omezenou dobu pustit do svých sítí GSM v pásmech 900 a 1800 MHz, případně i do sítí UMTS (3G)."

    A co jako pote "omezene dobe" bude NOVACEK moci? Nezbude mu nez vyrabet speci "mobily" na pasmo 800MHz jako Ufon, kdyz nema pridelena GSM pasma?

  2. Z prezentace ČTÚ:
    Oprávněný subjekt:
    - Nový subjekt, který získá blok B1 v pásmu 1,8 GHz nebo 2x20 MHz v pásmu 2,6 GHz (min. na 10 let)
    - Nový subjekt, který získá přídělu v pásmu 800 MHz (min. na 5 let)
    - Nárok vzniká až při dosažení pokrytí 20% populace ČR kmitočty získanými v aukci

  3. Anonymní

    "V případě velkoobchodní nabídky ale ČTÚ ani nevložil do aukčních podmínek požadavek na otevření současných sítí (2G a 3G)."

    http://mobil.idnes.cz/ctvrty-operator-nejisty-sef-ctu-pripustil-politicke-tlaky-p4s-/mob_operatori.aspx?c=A120319_103009_mob_operatori_jm