4. operátor může způsobit exodus!

14. srpna 2012
Průzkum společnosti GfK z července 2012 potvrzuje hned několik našich tvrzení. Nespokojenost zákazníků s předraženými cenami mobilních služeb je značná. 70% zákazníků mobilních operátorů se bude zajímat o nabídku 4. operátora a pokud nový operátor nastaví férové ceny, nastane exodus.

Uspěje čtvrtý mobilní operátor na trhu?

Prostor pro nového operátora tady bezpochyby je. Přes 9 miliónů vlastníků SIM karet je připraveno opustit stávajícího operátora a jít za férovou nabídkou. Češi prostě mají letitého okrádání dost a chtějí volat za ceny, které jsou dnes v zahraničí běžné.

A jaké důvody průzkum zjistil?

Důvody o tak velký zájem o služby čtvrtého operátora jsou dány dlouhodobou medializací příprav tendru na nového operátora, poukazováním na vyšší ceny na českém trhu mobilních služeb oproti zahraničí a bránění vstupu virtuálních operátorů.


Čekají nás změny
Průzkum GfK je tak první vlaštovkou, která signalizuje, že končí roky bezstarostného rýžování a bezohledného odírání českých spotřebitelů. Ve Francii nástup Free Mobile všichni (operátoři i analytici) podcenili. I díky tomu získal Free Mobile 4% podíl na trhu v rekordním čase. V Polsku i v Chorvatsku už se situace neopakovala. Ve velmi krátkém čase všichni operátoři nabídli neomezené volání a SMS v ceně do 500 Kč.

Čeští operátoři mají nejvyšší čas začít konat a pokusit se alespoň trochu uchlácholit své zákazníky. V pondělí 20. srpna představí nové tarify Vodafone. Najde odvahu porušit kartelovou dohodou zavánějící stav na trhu mobilního volání a nabídne podstatně lepší ceny?

Za této situace doporučujeme: Neuzavírejte smlouvy s úvazkem na 24 a více měsíců!

Štítky: