Zjednodušení tarifů? Free jde příkladem

19. srpna 2012
Na zítřek slibuje český Vodafone, že změní český mobilní trh. Slibuje zpřehlednění tarifů, zjednodušení nabídky a lepší ceny. Nezaškodí se proto podívat, jak vypadá skutečně přehledná a jednoduchá nabídka průkopníka mezi operátory s férovou cenou.

Free Mobile

Francouzský Free Mobile jde skutečně příkladem. Jednoduchá a přehledná nabídka zahrnuje všehovšudy jeden jediný tarif: neomezené volání a neomezené SMS za 500 Kč měsíčně. Totéž pro zákazníky služby Freebox za 400 Kč. Ale to ani zdaleka není vše, co je v ceně! Neomezené volání za uvedenou cenu se vztahuje také na všechna čísla v USA a Kanadě a neomezené volání také na pevné linky v dalších 40 zemích včetně Česka!

Jak je vidět, když je férová cena, není třeba 6 Vodafonem poskládaných balíčků, není třeba 9 balíčků s různým počtem minut, není třeba 6 balíčků s různým počtem SMS, není potřeba 5 různých kombinací kamarádů v síti, což dohromady vytváří 276 převážně nesmyslných kombinací. Není třeba ani tabulka s extrémně vysokými cenami volání do zahraničí.
S férovou cenou stačí jeden tarif.

Pro šťouraly doplňujeme: Ano, Free Mobile má v nabídce také státem předepsaný sociální tarif. Podle definovaných pravidel musí nabízet 50 min volání a 50 SMS za cenu nejvýše 250 Kč. A co nabízí Free? 60 min volání a 60 SMS za 50 Kč. Navíc, pro zákazníky služby Freebox je uvedený tarif zdarma!

Najde Vodafone odvahu nabídnout českým zákazníkům něco podobného?
Nebo jako vždy zůstane jen u siláckých slov a skutek utek?
Štítky:
  1. Anonymní

    na čechy se z vysoka kašle - jen okrádat, dle hesla: nechtějte slevu zadarmo!