BLESKmobil startuje 7.11.2012

30. října 2012
Pokud někdo očekával, že první virtuální operátor BLESKmobil se stane skutečnou štikou v zatuchajícím oligopolním rybníčku, bude zklamaný. Nabídka volání za 2,50 Kč a SMS za 1,50 Kč dnes prostě neoslní.


Jednoduché mobilní služby za nejnižší cenu na trhu – to je v kostce nový virtuální mobilní operátor BLESKmobil provozovaný společností Ringier Axel Springer CZ. BLESKmobil nabídne od 7. listopadu 2012 předplacené volání a SMS určené pro každého, kdo stojí především o jednoduchost a nízkou cenu bez doplňkových služeb.

Celá tisková zpráva - Ringier Axel Springer CZ spouští „BLESKmobil“ – nového mobilního operátora v ČR
Aktualizováno: tisková zpráva byla ze serveru stažena.. Publikovat TZ před tiskovou konferencí prostě není nejšťastnější řešení..

Přesto lze najít pár pozitiv. Tarifikace 60+1 je rozhodně lepší než 60+60, cena volání je o 1 Kč nižší než loňská vánoční nabídka oligopolních operátorů. A v nabídce jsou i data. 50 MB na den za 20 Kč a 100 MB na 30 dnů za 100 Kč. Cena opět neoslní, ale důležitější asi je fakt, že data v nabídce prostě jsou. Pro srovnání T-Mobile chce 24 Kč za 25 MB na den, Vodafone 25 Kč za 25 MB na den, O2 dokonce 30 Kč na den a limit dat není na odfláknutém webu O2 vůbec k nalezení.

Doplněno: Jména autorů uvádíme jen v případě, že zpráva vykazuje alespoň špetku autorského přístupu. Server finančnínoviny.cz je serverem ČTK a zprávy následující po tomto linku už číst nemusíte :-)

Filip Kůžel - Blesk mobil: známe ceny [živě z tiskové konference]
Jiří Hovorka - Virtuální operátor je tu. S Bleskem lze volat za 2,50
financninoviny.cz - BLESKmobil nabídne předplacené volání za poloviční cenu
mobil.cz - První virtuální operátor sníží ceny předplaceného volání o polovinu
iHned.cz - Konkurence přiostřuje. První virtuální operátor BLESKmobil nabídne minutu volání za 2,50 Kč
Týden.cz - Nový operátor slibuje volání za polovic

A jak to vidí BLESK?
BLESK DÁ ČESKU NEJLEVNĚJŠÍ VOLÁNÍ. Minuta hovoru za 2,50 korun
  1. Anonymní

    Jen bych doplnil, že u toho O2 je za těch 30 Kč na den 30 MB dat, viz online ceník https://www.o2.cz/osobni/199737-cenik_gsm/31027-WAP.html#d31027

    Jinak nabídka BLESKmobilu mi přijde docela fér, není pro mě, ale pro většinu lidí, co mají předplacenou kartu rozhodně ano.

  2. Anonymní

    Jen kredit na 3 měs. až tak fér není.

  3. Díky za doplnění. Dá se jen dodat, že tato pro zákazníky velmi podstatná informace by neměla být skrytá v ceníku s označením WAP :-)