ČTÚ: miliónová pokuta UPC

4. října 2012
ČTÚ se pomalu začíná probírat z letité letargie a pomalu, zatím jen nesměle podniká malé krůčky na ochranu spotřebitelů. Příkladem je správní řízení uzavřené miliónovou pokutou společnosti UPC. Zákon č. 127/2005 Sb. společnostem ukládá upozornit zákazníky s předstihem na změnu cen a současně je upozornit na možnost odstoupení od smlouvy. A to společnost UPC rozhodně nesplnila.

Případ je hezky zachycen zde: Téma: UPC tarify od 1. května 2012
Zareagovalo i sdružení dTest: Jak se bránit zdražování společnosti UPC

O výsledku referuje ČTK: UPC dostala od ČTÚ miliónovou pokutu kvůli změně cen

Marné hledání na webu ČTÚ
Informace o správních řízeních a pokutách na webu ČTÚ nejsou k nalezení. Není divu ČTÚ tyto informace nepublikuje. Za co se úřad stydí? Myslíme si, že je v zájmu úřadu "prodat" svoji práci lidem a aktivně referovat nejen o všech zahájených správních řízeních, ale také o jejich výsledcích a uložených sankcích či nápravných opatřeních.
Štítky:
  1. Anonymní

    Mám v souvislosti s tímto s UPC takovou malou zkušenost:

    Když vstoupily v platnost nové tarify a já už měl dávno po ročním úvazku, chtěl jsem svůj 100 Mbit za 999 Kč změnit na 120 Mbit s 80 TV programy za 749 Kč. JENOMŽE: Prý to nejde, protože bych musel nejprve vypovědět starou službu, přičemž výpovědní lhůta běží od 1. dne následujícího měsíce na dobu jednoho měsíce. Řekl jsem, že tedy smlouvu vypovím a chci objednat novou službu zároveň, JENOMŽE nelze prý v jednom bytě provozovat dvě služby zároveň. Čili jsem je požádal, ať tedy druhou linku zapojí k mému sousedovi a že po tom měsíci si ji nechám přepojit k sobě do bytu, což by je stálo celkem 4 výjezdy technika do terénu (připojit u souseda, odpojit u mě, odpojit u souseda a připojit u mě - každý operace v jiný den, protože jejich úžasná byrokracie nedokáže tyto operace sloučit úsporně do jedné a navíc si na to najímají externí spolupracovníky, což pro ně není zrovna levné). A místo toho, aby posílali 4x někam technika, mi NAJEDNOU byli ochotni poskytnout 30% slevu na 667 Kč / měsíčně :).

    Takhle se na ně musí!