Zázrak jménem Twist online

8. října 2012
Jsou služby, které se nám markeťáci operátorů snaží natlačit za každou cenu. Pořádají tiskovky, oslovují novináře, nabízejí testování, dělají reklamu všeho druhu. Většinou jsou to předražené tarify či jinak nesmyslné a/nebo předražené služby. Ale když se v ceníku objeví něco opravdu zajímavého, marketing mlčí. Jako by T-Mobile ani nestál o to, aby si zákazníci službu pořizovali...

Twist online
Na novou předplacenku nazvanou Twist online, která je v ceníku od 1. října 2012 upozornil Aleš Pospíšil - Twist, dobrota pro tablety: 40 haléřů za 1 MB dle potřeby. Leč téma pouze nakousl a dost dobře nevysvětlil, v čem je daný tarif tak zajímavý.

V Česku dosud neexistoval datový tarif (produkt, služba) bez krátkého časového omezení (den, týden, měsíc) a současně by umožňoval pouze občasné, velmi malé či naopak velmi intenzivní čerpání dat. Právě takové, jaké potřebují turisté, kteří přicestují do Česka, nebo dovolenkáři či chalupáři, kteří jsou běžně připojeni doma a potřebují pouze nárazově menší množství dat. Podobné služby jsou přitom v Rakousku nebo Chorvatsku běžné. Zákazník si koupí předplacenku s např. 1 GB dat za cenu do 500 Kč s možností čerpat data z limitu po dobu až 1 roku.

A právě tím Twist online je. V případě samostatné SIM karty nabité 200 Kč je k dispozici 0,5 GB dat na dobu 1 roku (doba platnosti kreditu na Twist kartě). To je 1 GB dat za cenu 400 Kč. Ano, cena je to vyšší než u jiných balíčků či internetových tarifů, ale její podstatnou výhodou je právě ta volnost. Můžeš stahovat velmi malé objemy dat nebo naopak nárazově vyčerpat celý kredit na kartě.

Dosud jedinou možností bylo využití služby Internet web & walk dostupné na každé SIM kartě bez datových paušálů a balíčků s cenou 0,06 Kč za 1 kB dat, tj. 60 Kč za 1 MB a 60.000 Kč za 1 GB!

Stal se zázrak. T-Mobile tak fakticky zlevnil data pro občasné surfování! Stará srovnatelná služba je 150x dražší! A T-Mobile na Twist online nedělá ani žádnou reklamu.
Štítky:
  1. Anonymní

    To zní zajímavě i pro mě, jelikož jsem uživatel tabletu, na kterém si čtu zprávy, ale občas, třeba jednou za dva týdny nebo dva měsíce, se mi hodí stáhnout i větší objem dat.

    Zatím jsem používal 50% slevu od O2 na 500 MB internet za 150 Kč měsíčně, teď ale asi přejdu k T-Mobile, protože si v průměru vystačím i s menším objemem dat, neboť jsem většinou připojený na domácí nebo firemní Wifi.