Bídné vánoční nabídky

14. prosince 2012
Jaké jsou letošní vánoční nabídky našich zloperátorů? A jak vycházejí letošní nabídky v porovnání s nabídkami v okolních státech? Přesvědčí tě lživá reklamní hesla nebo máš odvahu podívat se pravdě do očí?


První komentář s pokusem o zhodnocení letošních vánočních nabídek napsal Jan Matura - Tak mizerné Vánoce operátoři již dlouho nepředvedli.

Co nabízejí?
O2 - Nabízí mobilní tarify pod heslem Vánoční nabídka chytrých tarifů až o 46% dráž než jindy. Na problém upozornil časopis dTest. Neomezené volání do všech sítí je za 2.800 Kč. Zachránit to má předplacenka s minutovou sazbou 6 Kč a časově omezeným bonusem dlouhých hovorů v síti O2 za 6 Kč. Ale jen do 31.1.2013. Pak ji prostě můžeš zahodit.

T-Mobile - Se s vánoční nabídkou tarifů také neobtěžoval. Nuda a standardní ceny, kde neomezené volání do všech sítí je za 2.303 Kč. Situaci má zachránit bouda na zákazníky v podobě předplacenky s voláním za 2,50 Kč. Zákazníkům však T-Mobile na bilboardech vůbec neříká, že nabídka je podmíněna dobitím 300 Kč a aktivací lepší ceny s platností 1 měsíc. Naposledy aktivovat si můžeš 31.1.2013. Pak voláš za 5,90 Kč a to je lepší ji zahodit. T-Mobile má ale nejlepší reklamy a pokud si je chceš vyzkoušet, můžeš vytočit Zadara.

Vodafone - Vsadil na infantilní hry, které dokonce zákazníkům vnucuje nevtipnou SMS. Smutnou náladu doplňuje nuda předražených VFérových tarifů s neomezeným voláním za 3.299 Kč. Situaci nezachrání ani chaoticky oznámená předplacenka (do vánoční nabídky se nevešla) s hodinovými rozhovory za 7 Kč a již ohranou boudou s časově omezeným voláním za 2,50 Kč. Po 31.1.2013 (jak hezky se zloperátoři shodli) budeš volat za 3,50 Kč a tím pádem bude karta k zahození.

BLESKmobil - nový virtuál v síti O2 je patrně jediná letošní vánoční nabídka bez podrazů. Volání za 2,50 Kč sice ani zdaleka není jedno z nejlevnějších v Evropě, ale po prodloužení platnosti kreditu ze tří na šest měsíců se prostě vyplatí předplacenky zloperátorů zahodit a přenést číslo k BLESKmobil. Volání za 2,50 Kč ti totiž 31.1.2013 neskončí.

A co nabízeli loni?
Ducha doby zachytil i náš přehled tisku a přehled tisku 2.

O2 - jako jediný odolal tlakům na snížení ceny neomezeného volání a účtoval 3.900 Kč.
T-Mobile - pod tlakem dorovnal nabídku Vodafone a nabídl neomezené volání také za 1.490 Kč. Letos je za 2.303 Kč. To je zdražení na 155%.
Vodafone - místo vánoc trapně prezentoval velikonoce. Přesto neomezené volání za bylo 1.490 Kč. Letos za 3.299 Kč. To je zdražení na 221%.


Letmý na cenovou hladinu v okolních státech
Rakousko - Asi není potřeba představovat lákavé rakouské ceny volání. Rakousko je rájem telefonistů.
Německo - Neomezené volání v ceně 500 Kč.
Polsko - I Polsko se stalo rájem telefonistů. Neomezené volání v ceně do 500 Kč nabízí všichni operátoři.
Slovensko - Vánoční akce všech operátorů přinesly neomezené volání do 750 Kč.

Je zřejmé, že Česko se stalo ostrůvkem předraženého volání v moři levných nabídek.

Bídné a ulhané vánoce vám přejí čeští zloperátoři.

Štítky:
  1. Anonymní

    svině zloperátorské

  2. Anonymní

    +1 za slovo "zloperator"