Free Mobile má 4,4 mil zákazníků

7. prosince 2012
Počet zákazníků francouzského Free Mobile stále roste. Za 3. čtvrtletí získal 805 tisíc nových zákazníků a celkově jich má už 4,4 miliónu, což představuje 6,4% francouzského trhu. Za necelých 9 měsíců! Podle Illiad se Free Mobile ve 3.Q podařilo získat 60% všech nových zákazníků s paušálem v celé Francii. Ostatní operátoři tak paběrkují.

reuters.com - Iliad boosts market share, Q3 sales rise 53 pct
mobileworldlive.com - Free Mobile takes lions share of new French subscribers

Celý francouzský trh za 3.Q zaznamenal pouze 854 tis. nových zákazníků. Free Mobile tak nadále masivně přetahuje zákazníky konkurence. Náš včerejší post referoval o snaze operátora SFR ze skupiny Vivendi o zastavit propad vytvořením obchodní značky Joe Mobile. Ta nabízí neomezené volání, neomezené SMS i MMS a 3 GB dat za 500 Kč a tím vyrovnává nabídku Free Mobile. Joe však jde ještě dál a nabízí i paušály bez dat. Např. neomezené volání, SMS a MMS, bez dat, můžeš mít za fantastických 250 Kč!

Free Mobile stačilo pouhých 9 měsíců, aby francouzský trh mobilního volání změnil k nepoznání. Podle analýzy konzultantů Arthur D. Little nyní nejnižší ceny v Evropě! 

Přinese PPF Mobile Services na český trh podobný zvrat? Nezbývá než doufat. Naši zloperátoři si to zaslouží ještě víc, než ti francouzští.
Štítky: