Italský 3 má data za fér ceny

14. ledna 2013
Italský operátor 3 ti dá 3 GB dat za 125 Kč. Český O2 chce za 2 GB 505 Kč! A protože jako jediný na českém trhu nenabízí rozumné zvýšení datového limitu, na 3 GB se dostaneš jen nakoupením 10 denních balíčků po 0,1 GB. Celkově tě tak stejné 3 GB vyjdou na 855 Kč! A to je jen 7x dražší než v Itálii.


Super Internet 3 GB vs. Mobilní internet měsíční tarify a  Předplacená sada mobilního internetu

Tragická nabídka datových služeb O2
O2 svůj Mobilní insternet L, určený pro notebooky, propaguje sloganem:

Vedle základního surfování můžete navíc bezstarostně sledovat videa, stahovat hudbu a užívat si Facebooku.

Ve skutečnosti je to lež jako věž. 2 GB dat v praxi stačí cca. na 5 - 6 hodin sledování videí z YouTube, pokud se spokojíš s horší kvalitou, možná i o hodinu, dvě déle. Rozpočítáno na 30 dnů to znamená, že "bezstarostně sledovat videa" můžeš maximálně 12 minut denně.

K tomu je třeba připočíst nemožnost přikoupit si další data. Sám O2 pod přehledem tarifů radí:

Po vyčerpání měsíčního objemu přenesených dat (FUP) dojde ke snížení rychlosti na 32 Kb/s. Poté si můžete v samoobsluze pořídit vyšší tarif nebo dokoupit denní balíček.

Jenže denní balíčky jsou kulišárna sama o sobě. Jsou totiž omezeny 0,1 GB na 24 hodin. Pokud tedy data potřebuješ z jakéhokoli důvodu nárazově, máš u O2 smůlu. Ani kdyby jsi platil zlatem, O2 ti nemá co prodat. Navíc, denní balíček stojí 50 Kč, při koupi desíti balíčků se dostaneš na 35 Kč/den.
Štítky: ,