Předplacenka nemusí být drahá

4. března 2013
Italský 3 ti dá 120 min volání, 120 SMS a 1 GB za 100 Kč! Na předplacenku! Ale pozor! Není to odměna za předražené dobití, ale férová opce, kterou si můžeš aktivovat z kreditu. A kolik volání dostaneš za 100 Kč u nás? TM a BM 40 min, VF 20 min a O2 dokonce jen 15 min volání. O SMS nebo dokonce 1 GB dat si necháš zdát. Tak voláne hezky česky - předraženě. Nelíbí?


Nejlevnější tarify a opce, jako v tomto příkladu, odhalují na kom se naši zloperátoři hojí nejvíc. Na nejméně utrácejících zákaznících. Jinak by přece nebylo možné, aby nejlepší česká nabídka za stejnou cenu měla pouze 1/3 volání, žádné SMS a žádná data!
  1. Anonymní

    Zdravím, asi by se slušelo podotknout, že pokud by se ale zanedbalo, že se v tomto článku srovnávají jen předplacenky, tak od VF za 100 Kč měsíčně dostanu 71 minut. Ovšem po 69. minutě v měsíci následuje velezlodějina :( v ceně 5,08 Kč/min a je tu nevýhoda pravidelné měsíční platby.

    Neberte to jako reklamu, podle mne jsou všichni operátoři v ČR zlatokopové, ale když už srovnání, tak se všemi veřejnými možnostmi.

  2. Ve kterém veřejně dostupném tarifu dostaneš 71 min volání za 100 Kč?

    A jen pro upřesnění: veřejně dostupný = na webu Vodafone, pro všechny a bez jakéhokoli zařizování členství v klubech jiných společností.

  3. Anonymní

    Jsem rád za existenci tohoto webu a vážím si práce, kterou děláte. Přesto nesouhlasím se vším.

    Je sice pravdou, že 71 minut za 100 Kč (lépe řečeno 69 minut za 88 Kč, a poté velehorská přirážka) nabízí Vodafon jen držitelům In-karet českých drah, ale jsem zastáncem toho, že je třeba poukazovat nejen na hrubé nedostatky, ale i připomínat možné lepší volby.

    Na nezávislých webech i v dTest srovnávači mám sice možnost se o tomto tarifu dozvědět, ale ne každého napadne si během přečtení článku srovnat předplacené karty s běžnými tarify. Stejně tak nemusí každého napadnout, že u kreditního tarifu odpadá nesmyslný okrádání o volný minuty, tak jak se děje u paušálů. Když nepracuje jak má ČTU, tak je jedinou možností informovanost lidí, aby si důsledně vybírali partnera nejen pro sebe, ale i svůj mobil. Pak je dobrý vědět, že pokud pravidelně provolám měsíčně cca 35 - 70 minut, můžu platiti i o několik desítek procent méně a nemusím se bát okrádání o volný minuty (kredit).

    Mimochodem. Podle mého veřejně dostupný, neznamená propagovaný Operátorem (na webu operátora), ale všem dostupný bez nutnosti smlouvání a libovůle operátora. Chápu ovšem, že slušný operátor by si měl dát záležet na průhlednosti, čistotě a přehlednosti všech svých nabídek.