Chystá se český Tesco Mobile sponzorovat formuli?

21. května 2013
Včera byla zveřejněna nabídka dalšího virtuálního operátora Tesco Mobile. Se znalostí nabídky Tesco Mobile na Slovensku byla očekávání zákazníků velká. Opak je ale pravdou a zákazníci vyjadřují své zklamání v diskuzích pod články.

Jaké budou ceny?
Patrně nejhorší nabídka na trhu. Volání do Tesco Mobile za 1,50 Kč, volání do všech ostatních sítí za 2,90 Kč, SMS za 1,50 Kč. Představen byl i paušál za 300 Kč, se kterým získáš 120 min volání (tj. 2,50 Kč za minutu), 60 SMS a volání do Tesco Mobile (pozor, ne celé O2!) navíc zdarma. Podrobněji se cenám Tesco Mobile dnes věnuje Jiří Peterka.



Jak je to na Slovensku?
V současné akci ti slovenský Tesco Mobile při dobití zdvojnásobí kredit. Díky tomu je volání do všech sítí za 1,25 Kč, SMS za 0,63 Kč a volání do Tesco Mobile za 0,13 Kč nebo pro držitele Clubcard zdarma. Je zřejmé, že tato nabídka je pro málo volající mnohem výhodnější než česká.

Co můžou získat zákazníci jinde?
Jako naprostá fraška vypadá cenová nabídka ve srovnání s nabídkou francouzského virtuála B&YOU. Za skvělých 250 Kč (!) zákazník získá neomezené volání na všechna čísla ve Francii, neomezené SMS a dokonce i neomezené MMS!

Na světě je tak další důkaz, že současná vlna oznámení virtuálních operátorů je jen zastíracím manévrem zloperátorů, kteří nadále diktují podstatně vyšší ceny, než je v okolních státech obvyklé. Snad to vidí i nový předseda rady ČTÚ Jaromír Novák.

Nebo se český Tesco Mobile chystá sponzorovat formuli?
To by byl po Vodafone v Česku už druhý...