GTS o malé živnostníky nestojí

14. května 2013
Další z řady důkazů, že virtuální operátoři jsou na předražené volání krátcí, přineslo dnešní představení nabídky GTS. Několik zajímavých kombinací, ale žádný zásadní posun. GTS ale nabízí své služby pouze firmám a živnostníkům s IČO a vyžaduje minimální útratu 2.420 Kč (2.000 Kč bez DPH). A podmínkou je úvazek na 24 měsíců.


Dnes spuštěná prezentace služby na webu GTS je pro běžného uživatele naprosto nesrozumitelná. Už jen název GTS Konvergenční balíček! Většina podstatných informací na webu chybí, jako by GTS extrémně spěchala. Navíc GTS pokračuje v praxi nezveřejňování cen služeb, která vede ke skutečnosti, že mnoho firem připojení k internetu prostě přeplácí. Přestože ceny neustále klesají, firmám je účtována jejich cena, dokud se neozvou a nepohrozí odchodem ke konkurenci.

Ceny?
Můžeme se jen dohadovat, co GTS vlastně nabídne. ČTK rozšířila kusou zprávu a tak jediná ověřitelná informace je ta z webu GTS. Za 650 Kč, 787 Kč s DPH, nabízí neomezené volání do všech mobilních sítí, pevné sítě v Česku a všech okolních států, neomezené SMS a 1 MB dat denně. Navíc "pevnou" linku (IP telefon) k tomu a i na ní neomezené volání v Česku a do okolních států.

Pro malé firmy a živnostníky se zaměstnanci to může být zajímavá nabídka. Především díky kombinaci mobilní a pevné sítě a možnosti neomezeného volání do zahraničí. Pro větší a velké firmy je to asi nezajímavé, už nejspíš mají vyjednané lepší podmínky přímo se zloperátory.

Na další nabídky a kombinace si budeme muset počkat až GTS dojde, že tento druh služeb není možné nabízet se skrytým ceníkem.