V Rakousku ceny stále padají

6. srpna 2013
Údajná "revoluce" v cenách volání v Česku se prakticky nedotkla nabídky pro málo volající. V sousedním Rakousku přitom ceny stále klesají. Pro virtuály jsi zajímavým zákazníkem i s útratou 125 Kč!


Rakouský tele.ring ti dá 500 min volání do všech sítí a 100 SMS za pouhopouhých 125 Kč! Při objednávce přes web žádný aktivační poplatek a roční servisní poplatek 498 Kč.

A co dostaneš za 125 Kč u nás?
Ani jeden zloperátor ti za 125 Kč paušál nenabídne. A s předplacenkou dostaneš jen směšný objem služeb: u T-Mobile úsměvných 50 minut volání, u O2 směšných 22 minut volání a u Vodafone tak nějak hledají sami sebe - 5 různých předplacenek, jedna větší zlodějna než druhá. Rakušák tak za stejné peníze dostane až 23x více služeb!

Situaci nezachrání ani virtuální operátoři. Rakouská minuta totiž ve výše uvedeném paušálu vychází na 0,33 Kč (včetně rozpočítaného ročního servisního poplatku), zatímco nejlevnější minuta u našich virtálů je za 1,49 Kč. A to je stále 4,5x dražší. Tak jakápak revoluce?

Dočkáme se někdy i u nás?
Za povšimnutí také stojí, jak se tele.ringu podařilo do jednoduché tabulky dostat téměř všechny důležité informace - chybí jen rychlost po vyčerpání datového limitu u obou dražších tarifů. Kdy se podobně férového přístupu dočkáme od našich zloperátorů? Nebo tě baví pročítat stránky plné lží (VF - "Výhodné ceny volání") a donekonečna rozklikávat skryté informace (O2 a VF), přestože "sena" je na stránce víc než dost?
  1. Anonymní

    A tabulka Ostatní poplatky stojí za přečtení k tomu taky.

  2. Určitě, tabulka Sonstige entgelte je zajímavá. Jen ta argumentace právě touto tabulkou je nějak mimo mísu.

    Hodně to připomíná boj mezi klasickými aerolinkami a nízkonákladovkami, jako je např. Ryanair. Většina lidí to nepotřebuje a tak není důvod to všem účtovat do ceny minuty volání, pro případ co kdyby.. A pokud jsi to ještě neviděl, tohle opravdu stojí za to:
    http://www.youtube.com/watch?v=hZrEIvUnm-o