Nekompetentní úředník Marek Ebert

19. října 2011
Za shlédnutí rozhodně stojí včerejší vystoupení náměstka předsedy rady ČTÚ a ředitele sekce regulace Marka Eberta v pořadu ČT24 Hyde Park. Úřad, který daňové poplatníky stojí 750 mil. Kč ročně, v jedné z řídících funkcí vede úředník, jehož nejčastější odpovědí bylo "nevím" a "možná". Neočekáváme, že bude z rukávu sypat všechna čísla, ale měl by mít alespoň obecné povědomí o oboru, který má regulovat.

Zarážející je naprostá neznalost pana Eberta například v případě navrhované lhůty pro přenositelnost čísla (od 16:15 nalinkovaného videa). Zatímco EK se snaží stlačit lhůtu na pouhý 1 den, Český telekomunikační úřad navrhuje lhůtu 14 pracovních dnů! Ano, čtete dobře. Žádné 3 dny, jak v pořadu opakovaně uvádí pan Ebert, ale 14 PRACOVNÍCH dnů - to jsou 3 týdny !!! Je to jen neznalost nebo záměrná lež divákům?

A jak ČTÚ plní své hlavní poslání - ochranu spotřebitele? Tím, že navrhuje naprosto nejdelší lhůtu pro přenos čísla ze všech evropských regulátorů?

Hyde park ČT24: 18. 10. 2011 — iVysílání — Česká televize
Štítky:
  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.
  2. Anonymní

    Srovnáváte jablka s hruškami, tento úřad nemá s evropskými regulátory nic společného :D Je to jen tunel plný krys a korupčníků :D Rozhodně bych jej regulátorem nenazýval :)

  3. Anonymní

    Také jsem včera posílal dotaz do pořadu. Svoji naivitu jsem si uvědomil až jsem pořad shlédl.
    Pan Ebetr by byl dobrým ředitelem úřadu pro zastupování mobilních operátorů.

  4. Anonymní

    Nekompetentni urednik Ebert jako host v rozhlase.

    http://www.rozhlas.cz/default/default/rnp-player-2.php?id=829386&drm=