Hodnocení podmínek aukce se rozcházejí

22. března 2012
Jak se dalo čekat, sklenici naplněnou do poloviny vidí jeden jako poloplnou a druhý jako poloprázdnou. Proto není důvod jásat ani lamentovat nad konkrétními texty. Vše chce svůj čas. Dosud asi nejlepší, byť poměrně technické, hodnocení podmínek aukce frekvencí vyšlo už v úterý na blogu GSMwebu - Podmínky LTE aukce.


Za přečtení dále stojí
Trochu pesimističtější pohledy hezky zastupuje článek Luďka Vokáče - Analýza: se čtvrtým operátorem to nevypadá dobře.

Hodně pesimistická jsou vyjádření Jiřího Peterky pro článek Jana Klesly - Zmařená šance: levnější mobilní volání se odkládá, který si všímá i ustrašeného přístupu ČTÚ. Souhlasíme s autorem článku, že Anna Streżyńska z polského UKE by aukci zvládla lépe než Pavel Dvořák.

Lukáš Václavík v článku ČTÚ udělal místo 4. operátorovi. Zaplatí minimálně 450 milionů korun vypichuje pro spotřebitele dobrou zprávu vyplývající ze zveřejněných podmínek aukce. Místo pro 4. operátora tady je.

Filip Kůžel uvažuje správně, o podmínkách aukce bude v následujících měsících řeč často a tak není na škodu seznámit se s výkladem pojmů - Dražba volných frekvencí: vyznejte se v pojmech.

Vynecháváme desítky a možná i stovky odkazů na články, které vznikly na základě zpráv ČTK či Mediafaxu a podobají se jako vejce vejci. Pozitivní je, že až na Jana Maturu z mobil.cz se nikdo rozsáhle nevyptával tiskových mluvčí operátorů. Jejich plačtivou písničku o diskriminačních podmínkách všichni známe. Nabízí se ale poměrně nepříjemná otázka:

Proč nepřestanete prostřednictvím tarifů, cen, podmínek a FUP diskriminovat zákazníky?

Štítky: