Vodafone: místo revoluce fraška

21. srpna 2012
Český Vodafone oznámil revoluci, ale při představování nových tarifů a změn se z revoluce vyklubala fraška. Pravdu měli všichni ti, co očekávali, že něco zlevní, něco zdraží. Podobně jako u představování Rodinných tarifů zůstalo u velkých slov, od kterých je realita na hony vzdálená. Vodafone ani tentokrát nenašel odvahu prolomit kartelovou dohodou silně zavánějící stav na trhu.

Nově představené (prý férové) tarify zhodnotili komentátoři víceméně jednotně:
Jiří Peterka - Nové Férové tarify od Vodafone: revoluce na mobilním trhu se nekoná
Filip Kůžel - Férové tarify Vodafone: S tou revolucí opatrně
Adam Pospíšil - KOMENTÁŘ: Vodafonu můžeme zatleskat, ale na oslavu je ještě hodně brzo
Tereza Holanová - Vodafone začne účtovat po vteřinách. Ale má to háček

Všímavý čtenář si jistě všiml, že slova o revoluci obsahovaly pouze první zprávy, které vznikly převzetím soudnost postrádající zprávy ČTK. V následujících komentářích už nikdo nejásá. Není totiž na čím. Vodafone nenašel odvahu zavést tarifikaci 1+1 ani volání do zahraničí z minut v paušálu u všech tarifů.

Někdo odvádí špatnou práci
Už dlouho je z marketingu Vodafone cítit jakási upocenost, neschopnost přijít s dobrým nápadem, přestat zákazníkům, a možná i sami sobě, lhát. Potvrzuje to i včera předvedená fraška, která pokračuje v kurzu poškozování značky Vodafone.

Proč marketing slibuje revoluci, když chystá představení nových a dražších tarifů?
Proč marketing slibuje zjednodušení na 3 tarify, když jich nakonec představí 6?
Proč marketing slibuje férové tarify, když nově představené rozhodně fér nejsou?
Proč marketing slibuje bez závazku, když nakonec představí úvazek 24 měsíců?

Vodafone tak včera zadupal do země poslední zbytky k zákazníkům férového Oskara. A zůstal operátor, který vám slíbí červené kolečko a klidně dodá černý čtvereček. Podobně, jako všichni ostatní. Ale zákazník už není tupá ovce, dovede si to spočítat a nad novými tarify nejásá.
Štítky:
  1. Anonymní

    Jak pišou jinde "Férové zdražení..." spočetli tam, že za hovor 6,45 min. ponovu někteří zaplatí o 12,45 Kč více ale podVodfoun to FÉROVĚ zamlčel, no nekup to, to se vyplatí ;-) podrobnosti tady: http://aktualne.centrum.cz/finance/penize/clanek.phtml?id=754947

  2. Doplněno, díky za tip.