Telefónica O2 prolomila dohodu zloperátorů

11. dubna 2013
Konečně je to tady! Už čtvrtým rokem vás informujeme o předraženém volání a dnes poprvé můžeme skutečně upřímně pochválit. Telefóniku O2 za nové tarify. Jistě, nejsou bez vady a evropské ceny jsou ještě o kousek níž, ale tohle je pořádný krok správným směrem.


Filip Kůžel - O2 Free: revoluce v evropském stylu
Jan Matura - O2 rozjíždí českou mobilní revoluci. Neomezený tarif padl na 750 korun

Než si jednotlivé tarify rozebereme, je třeba pochválit jejich jednoduchost, po které roky voláme. Nabídka O2 má jen o jeden tarif navíc než operátor, který revoluci v mobilním volání způsobil - francouzský Free Mobile. Asi není náhodou, že nové tarify se také jmenují Free...

Free CZ
Neomezené volání a SMS a 1 GB za 749 Kč. Tento tarif ze srovnání vychází jako jednoznačně nejlepší. Pravda, Free Mobile má neomezené volání, SMS i MMS a 3 GB dat za 500 Kč. Ale asi nemůžeme chtít všechno. Zato můžeme srovnat se zbývajícími dvěma zloperátory. T-Mobile chce za stejný tarif 3.290 Kč a Vodafone ještě o 9 Kč víc. Není tedy co srovnávat...

Free O2 a Free O2 Plus
Tady už tleskat nemůžeme. Neomezené volání a SMS do vlastní sítě za 249 Kč není moc dobrá nabídka. Kopíruje tarif německého O2, ale německý tarif za stejné peníze nabízí ještě 50 min volání, 50 SMS a 0,05 GB dat.

A neomezené volání a SMS ve vlastní síti a 120 min volání a 0,15 GB za 499 Kč? Ani to není zajímavé. Německý O2 má za stejné peníze neomezené volání a SMS do všech sítí a 0,05 GB dat!

A cena minuty nad rámec paušálu 3,50 Kč! Stále předražené! Pro srovnání francouzský Free Mobile nabízí 120 min volání a neomezené SMS za 50 Kč! A minuta volání navíc je za 1,25 Kč.

Kam O2 míří?
Asi je zřejmé, že O2 nastavením tarifů směřuje k co největšímu podílu nejdražšího paušálu. Ten považujeme za solidní a jeho cena je dokonce lepší než obdobného tarifu německého O2, protože za stejné peníze našinec dostane o 0,5 GB dat víc. Tleskáme!

Už u prostředního tarifu ale management O2 opustila odvaha a tak oba menší tarify hodnotíme jako stále předražené. Němec za ty peníze dostane neomezené volání a SMS do všech sítí resp. 50 min, 50 SMS a 0,05 GB dat navíc...

Jak zareagují zbývající zloperátoři?
Štítky:
  1. Anonymní

    fakt, že ty zbylé dva tarify jsou poslabší bych přisuzoval tomu, že by chtěli lidi natlačit přecejen na ten nejdražší ... ale i tak je to konečně nějaká slušná nabídka, snad to donutí jednat i ostatní :)

  2. Anonymní

    Tleskejme, ale radši jen opatrně a potichu. Ať ostatní operátory nevyplašíme s konkurenční nabídkou. ;-)

  3. Já bych byl s tím tleskanim opatrný, pokud posečkáte rozhodně tím o mnoho nepřijdete.

  4. Anonymní

    Jak znám O2, bude v tom zase nějaké ALE !!!

  5. 750 Kč výměnou za 24 měsíců, bez závazků za 899 Kč. Jinak "zatím" nic.

  6. Anonymní

    Stejne je zo zlodejina, kdyz se podivate do sousedniho Rakouska,Nemecka nebo Francie k pomeru prumerneho platu je to porad dost. Az do cech dorazi FreeMobile, tak budou muset tyhle ty tri zlodeji jeste hodne s cenou dolu...