Vodafone oznámil neomezené volání za 691 Kč

12. dubna 2013
Takhle to vypadá, když se o zákazníky začne skutečně soutěžit. Včera představila nové tarify Telefónica O2, dnes vydal tiskovou zprávu Vodafone. Nové tarify s neomezeným voláním jsou dva:

Neomezené volání a SMS do všech sítí a 0,6 GB dat bude s úvazkem na 24 měsíců za 691 Kč. Bez úvazku nebo s dotovaným telefonem pak za 901 Kč.

Neomezené volání a SMS ve vlastní síti, 50 min volání a 0,15 GB dat s úvazkem za 399 Kč, bez úvazku nebo s dotovaným telefonem za 597 Kč. Ale volání nad rámec 50 min je drahé: 5,03 Kč.

Oba tarify by v eshopu Vodafone měly být k dispozici již zítra.

Jak vypadá srovnání?
Vodafone se snaží zastavit exodus zákazníků k O2. Nabízet neomezené volání za 3.299 Kč bylo prostě nehorázné. Větší tarif Vodafone má méně dat než obdobný tarif O2 a cena bez úvazku je i přes nižší cenu s úvazkem stejná. Je tedy jasné, kam nabídka zákazníky manipuluje. I Vodafone si chce zákazníky těsně před případným startem nového operátora uvázat na 2 dva roky.

Věcný tón tiskové zprávě sluší
Potěšilo, že tisková zpráva není psána v nekritické euforii markeťáků, ale je stručná a věcná a obsahuje většinu podstatných informací. Chybí snad jen případné omezení neomezeného volání. Asi nějaké existovat bude, protože jinak by se Vodafone neexistencí limitu určitě pochlubil.
Štítky:
  1. Anonymní

    Co doporučujete teď? Počkat měsíc dva a nebo do toho jít? Najednou si i Vodafone chce zákazníky uvázat, to je divné... Asi mají z něčeho vítr!!! Mám tarif za cca. 1200 Kč u Vodafone za 360 minut měsíčně. Vezmu ten bez závazku na pár měsíců a uvidím co se stane dál!

  2. Anonymní

    hlavne nikdo neberte ten uvazek, to by za par mesicu mohlo pekne mrzet.. z teto revolucni vlny jsou pro me videt dve zajimave veci:
    1. pokud se operatori mezi sebou na cene nedomlouvali, pak vodafone ukazuje, ze zmenit ceny je otazkou nekolika dnu. staci konkurence.
    2. pokud 1.) neplati, pak plati, ze se operatori mezi sebou na cenach domlouvaji a jednaji ve shode

  3. Naprostý souhlas, pokud to jde, neuvazovat se!

    A co se týče domluvy či nedomluvy, O2 ceny podtrhlo bez domluvy. A zastihlo TM i VF v nedbalkách. Reakce VF je sice zoufalá, ale aspoň rychlá. Oni všichni pečlivě sledovali, co se stalo ve Francii a teď už vědí, že nesmí zaspat ani den. Tipujeme, že TM své tarify představí v pondělí.

  4. Anonymní

    Ořesně tak, halvně se do něčeho neuvazujte. O2 má pevný úvazek na 24 měsíců a to by mohlo mnohé mrzet, když se za 3 měsíce něco změní. Tm představí neomezené tarify začátkem příštího týdne a smlouvy jsou zde variabilní, takže je možné s nimi i v těch 2 letech pracovat. Nespěchejte, nikam nic neuteče.

  5. Anonymní

    Myslím že ČTÚ má co vysvětlovat. Jak je vidět, prostor pro zlevnění byl a to pořádně velký.

  6. Anonymní

    stránky vodafounu teď vypadají opravdu zajímavě, jako díra přelepaná izolačkou. každopádně beru bez úvazku kyslíka, z principu že přišli první a pak si počkám na 4 operátora. snad bude do konce roku. Ps: sbohem t-debi.e

  7. Anonymní

    vydrž, t-deb.l oznámí nové tarify zřejmě hned v pondělí :)

  8. Anonymní

    Rozhodně počkat a nauvazovat se. Už nikdy. A z principu počkat na 4. operátora, protože tahle trojka by měla dohrát...

  9. Anonymní

    Podle mě půjdou ceny ještě více dolů. O2 to má určitě promyšlené a bude mít v záloze nějakou akční nabídku. Reakce Vodafonu je jedna velká panika. T-M si zachoval chladnou hlavu. Podle mě ale nepůjde s cenou pod Vodafone a jeho tarify nebudou tak jednoduché jako u O2. T-M je mistr v mlžení.
    Je vidět, že O2 zbylé dva operátory pěkně překvapil. Vymyslet narychlo nové tarify, promyslet marketing a připravit reklamní kampaň není jen tak. Na to je potřeba několik týdnů. Ten pravý boj nastane až na konci května. Nevýhodou pro reklamní kampaň budou letní prázdniny. O2 má obrovskou výhodu, má strategický náskok. Jeho marketingové oddělení nemusí pracovat pod tlakem.

  10. Anonymní

    T-M musí nejprve přes víkend natočit něco se Zadarem, bez něj do toho přece nemůže jít :)))))))))))))