Kaktus? Pekelně předražená předplacenka!

4. října 2013
Včerejší tiskovka T-Mobile, následovaná záplavou článků s informacemi, o novém virtuálovi Kaktus ukazuje žalostný stav mobilních telekomunikací v Česku. Novináři hbitě papouškují novinky z tiskovky nebo ještě hůř, tupě opisují tiskovou zprávu ČTK. A T-Mobile si může mnout ruce. Nikdo dosud nenašel odvahu nazvat věci pravým jménem a Filip Kůžel v těch cenách dokonce vidí posun kupředu!?

Přitom stačí nakouknout k našim jižním sousedům a porovnat porovnatelné. V Rakousku T-Mobile vlastní a provozuje virtuála tele.ring. Předplacenka Volle Mücke ti za měsíční paušál 175 Kč dá 1.000 min volání do všech sítí, 100 SMS a 0,1 GB dat. Totéž by u Kaktusu přišlo na neuvěřitelných 1.650 Kč! To je 9,42x dražší !!!


Nepomůžeš si, ani pokud si Kaktus pořídíš jen na data. tele.ring ti dá 5 GB dat za 175 Kč, Kaktus chce 300 Kč za 1 GB. Rakouský 1GB je za 35 Kč, naprosto stejný český 1 GB je za 300 Kč. Zajímavá je i varianta tohoto "tarifu" - startovací balíček stojí 250 Kč a pokud pošleš SMS zdarma na uvedené číslo, automatické obnovování 5 GB "tarifu" zrušíš. V takovém případě máš na vyčerpání 5 GB dat 90 dnů. Nic takového v Česku nikdo nenabízí. Přitom je to ideální pro všechny cestovatele.

Český T-Mobile si evidentně myslí, že "mladý" je synonymum pro slabomyslný.

Kde je ona zmiňovaná cenová revoluce? 
Kdy se i málo volající dočkají lepších cen? 
A proč to zloperátorům novináři pořád baští i s navijákem???
  1. Anonymní

    Ahoj, šla jsem okolo a nedalo mi nereagovat :)
    Pro srovnání posílám odkaz na ceník teleringu: http://shop.telering.at/00/1_1/10026/index.html#tarifftab_0

    Mně by se třeba nelíbilo platit u předplacenky za vedení karty. Tím spíš, že na velká data a hodně volání bych si spíš pořídila neomezený tarif od nějakého velkého operátora:)
    Měj se :) Danča (od Kaktusu)

  2. Dančo, pleteš hrušky s jabkama. Zaslaný link se týká paušálu s názvem Masta, nikoli předplacenky Mücke. Ceník k předplacence, o které je řeč je tady:

    http://www.telering.at/Content.Node2/tarife/vollemuecke.php

    Zpoplatněno je toho spousta, ale žádný roční servisní paušál tam není. Ono to chce trošku umět německy a nevěřit tolik masáži zaměstnavatele :-)

  3. Anonymní

    O, 1 GB dat? ;-) jinak souhlas. Nejlépe vychází Tesco Mobile a jejich akce 2x kredit.

  4. Anonymní

    Ahoj, máš pravdu němčinu bych opakovat měla a nevěřit tolik google překladači. U zbytku jsi ale trochu vedle, masáž v práci bych celkem brala, ale nějak ji stále ne a ne nabízet :D
    Jsem ráda, že jsi poslal link, zrovna ty "další poplatky" by se mi moc nelíbily.
    Ale jak říkám, ať si každej vybere, co uzná za vhodné ;)
    Měj se fajn a zdravím ;)
    Danča

  5. Dančo, když si dáš tu práci a dáš si to znovu do google překladače, tak zjistíš, že jsou to všechno s bezproblémovým provozem nesouvisející poplatky. Například výměna SIM karty je za 250 Kč a za rozdíl ceny tele.ring vs. Kaktus by sis tu kartu mohla nechat vyměnit 6x měsíčně !!!

    Už je jasnější, jak nebetyčná zlodějna Kaktus je?

  6. Zajímavej název :) zřejmě to bude něco nářečního rakouskýho. "Plnej komár" mi teda moc atraktivně nezní :D

  7. Paušál za 12EUR.